måndag

Det här med överskrifter eller rubriker är lite knepigt ibland tycker jag.. Jag menar det är inte alltid innan som ajg vet var inlägget kommer handla om, det kommer lixom efter hand beroende på hur orden och tankarna faller sig.. Som jag har skrivit tidigare är jag gräsänkling ett par dagar, och våra katter sover till 90 % hos mm om nätterna för jag rör så mycket på mig men nu när han inte är hemma sp ligger dom hos mig och herregud vad trångt det är vår lilla 180 breda säng.. haha helt sjukt, men det är såååå mysigt!!

Och på tal om katter, Sickan har skadat tassen.. :( Antagligen har han hoppas upp på spisen efter att jag lagade mat idag på dan och trampat på den.. Stackars liten!! Får hålla lite koll på den så det inte blir värre.. isåfall får vi väl gå runt hörnet till till djursjukhuset så dom får kolla upp det.. Hoppas bara att det håller sig så han slipper det!!!

Nu är det snart 3 avsnitt av CSI på raken!! Bästa måndagkvällen man kan tänka sig!!

sweet

fy f*an vad snö

Jag skottade det sista jag gjorde innan vi åkte för knappt två dagar sen. När jag kom hem igen för ett par timmar sen kunde man inte se att det ens hade varit en gång fram till huset, så det var bara att sätta igång igen.. Nu måste jag skotta fram bilen, värmeluftpumpen och vedhögen så värmen kommer igång här inne igen..

Julen har varit helt underbar, hann med att träffa alla på mammas sida och imorn blir det alla på pappas sida när kusinen fyller år.. Alla verkade glada övar sina julaklappar och nu blir det lite återhämtning med film innan kraftansträningen igen..

Vi skulle gått ut ikväll men det blir inte så, blir lungt istället med restaurangbesök och mys.. :)

Men jag måste erkänna att det är lite ensamt när smabon är borta.. Eller VÄLDIGT ensamt!! Speciellt på natten.. Tur man har tre vilda katter att leka med och ha sällskap av.. :) Nehe skotta var det.. Och leka med julklapparna.. :)

Vad har ni för planer för kvällen och mellandagarna??

julafton

vit underbar jul och massa mys hela dagen!! Snart kommer mer av släkten och firadet drar igång ordentligt med julemat och sen kommer det.. som vi har väntat, ett helt år, KALLE och sen TOMTEN!! Kommer bli slående som varje gång med detta gäng!! Tomten drar igång sin show och alla viker sig av skratt!!

Nu laddar vi för mormors köttbullar, bättre och godare finns inte! Hon lyckas varje gång och man får aldig nog av dom!

Vi ses imorn i dimman eller snöyran.. :)

God Jul igen.. :)

Vill bara önskar alla en GOD JUL igen!!

Och ni som ska ut och köra dagarna, ta det lugnt och kör försiktigt!!! Bara på dom timmarna jag var i stan idag har det kommit två dm snö här så det var bara att skotta igen.. :) Ser väl ut som att jag får skotta mej ut igen för att ta mig fram till bilen senare!!

Tack för fikan idag underbaraste MY och MALIN!!

Nu laddar vi för juldagen och hoppas My har hunnit sova ifatt lite till det så vi kan gå ut och dansa tillsammans!! Kanske en och annan cosmopolitan My eller??


God Jul!

För mig började julen idag! Mys och firande i många dagar är det som gäller nu!! Och tur är det för så kanske jag inte tänker på att MM inte är hos mej på en vecka.. Saken är den att när han är borta så har jag så himla svårt att sova, så hur ska det gå nu med många nätter ensam i vårt lilla hus.. Hoppas hoppas hoppas det går ändå och att alla våra tre katter gör mig sällskap!

Men det ska bli såå mysigt med julen! en vit jul till och med! Fantiastiskt!

Så god natt mina vänner så ses vi väl ute på juldagen?!

sweet


minusgrader

tänkte bara meddela att jag har JULLOV!!! och det firar vi med att ha -14,5 ute och 14 inne när jag kom hem.. åkte till stallet för att värma upp mej lite.. när jag kom dit var det -20 ute och när jag kom hem var det iaf 18 grader inne.. tur man ka elda lite i kakelugnen och tända en helvetes massalljus!! nu duschen sen mera te!!

sweet!

JAG VILL JAG KAN JAG SKA!

fixa att fortsätta med programmet även om kursen är slut. Måste måste måste köra hårdare med mig själv!!! Men det var inte det jag skulle skriva om idag för det börjar bli lite tjatigt!!

En dag kvar att jobba sen har jag jullov!!! tre veckor utan att ens se jobbet ska bli sååå skönt!! sova, träna, träffa massa roligt kompisar, rida, njuta och bara leva livet! Jag har ett mål med lovet.. JAG SKA MÅLA KLART HALLEN!!! Den är ju halvmålad så det ska bara bli klart nu!!

Många har någon musik dom lyssnar på för att må bra.. För mig är det mer en röst eller en dialekt att lyssna på som bara får mig att rysa!! Innan har det alltid varit Brolle jr. Har nu någon gång lyssnat på hans röst, när han sjunger svenska visor.. Verkligen njutbart!! Nu har Jay fallit under den kategorin med.. Hoppas bara han kommer ut med lite fler låtar snart..


Vad få er att må bra??

sweet


måndag

Måndag idag och kompledigt! Skönt som bara den! Så idag blir det till att in och köpa sista juleklapparna och sen slå in alla, kanske rimma lite, smaka på julgoiset, tvätta, mysa med mannen min och plugga!! Måste bli hyfsat klar innan torsdag..

Sen få vi se var dagen tar mig.. Någon träning lär det ialla fall inte bli med tanke på att snoret bara rinner, fortfarande!! Måste bli kvitt skiten nu!! Köpte ett Inka-te vid första advent som jag funderar på att dricka.. Hon som sålde det sa att om man dricker det varje dag i två veckor bygger man upp ett bättre immunförsvar och det ska hjälpa mot förkylningar. Jag köpte det för det luktade gott, men om det fungerar är det ju väldigt bra!!

Åh vad jag längtar till på torsdag, eller ja men jag är lite kluven.. Min familj och jag åker upp till mormor och för mig är det något speciellt! Det är något magiskt med att vakna upp i hennes hus på julafton och hela den dagen där.. Men tyvärr ska jag inte få fira med MM, han åker hem till sin familj i år vilket betyder att jag inte kommer få träffa honom på många dagar!!

En annan sak är att farfar dog på julafton för två år sen, med andra ors senast vi firade jul hos mormor.. Det är alltid lite jobbigt, men jolafton var hans dag, och har alltid varit.

Nog om detta! Nu är det dax att åka mot staden.. HOppas bilen bara startar, det är 10 minurgrader ute fortfarande..

sweet

freak

JA JAG VET jag är ett tv-freak men varför kan inte bones och booth bara fatta att dom ska vara tillsammans och inte med andra människor.. ja jag vet det blir ju inte spännande om det inte är som det är.. men dom ska vara tillsammans!!!

Och varför tar det sådan tid för usa att producera nya avsnitt till one tree hill, criminal minds och glee.. och en till ghost wisperer.. som sagt jag vet jag är ett seriefreak och nu ska jag återgå till min nya föndagsfynd, the forgotten på nian!! väldigt bra serie!

Idag har vi hadt sambodag med massa julgodisbak och klätt julegranen.. vi fick också skotta oss ut genom dörren och bilarna ska vi inte ens tala om dessa vallar som var uppskottade runt min lilla nyckelpiga var inte att leka med.. jaja efter ett regält krafttag så kom den fram ialla fall..

sweet


ensam

Ja då sitter man här ensam på en lördagkväll.. Mannen min är på personalfest så jag har lovat att hämta honom.. Mitt enda sällskap är våra tre fina små katter, internet och film.. Jag köde in honom vid 5 så nu börjar det klia i fingrarna.. VAD SKA JAG GÖRA NU?? Nästan ingeom två filmer, den första Killers var helt okej, underhållande men den andra råkade vara någon fransk rackare som inte riktigt var i min smak.. Tycker om amerikanska filmer eller nordiska.. Franska filmer brukar vara så invecklade, och den här avvek inte från detta.

Sådana här kvällar önskar jag att man stickade eller producerade något konstruktivt men tyvärr har jag allderles för få av dom så jag skulle ju aldrig komma någonstans med mitt skapande.. Jag har för mycket annat för mig i mitt liv hela tiden och det tucker jag om. Jag gillar att ha saker att göra, och när dom här kvällarna kommer när man bara får vara själv och inte göra någonting brukar vara det bästa som finns när dom väl kommer..

Men inte idag.. Jag blir bara rastlös!! jaja får väl gå ut och gå eller googla runt lite på någonting kanske.. Några tips någon??

JAAA nu äntligen var andra filmen slut.. Dax för trean.. men först måste jag kolla om vattnet har kommit tillbaka. hoppas hoppas!! Hörde av en arbetskramrat till MM att dom hade haft toa-vatten hela dagen, vilket i sig är hyfsat fusk.. Jag har fått åka till stallet för att gå på toa. Annars har jag inte brytt mig så mycket om det här med vattnet. Men det verkar andra ha gjort för när man går in och läser kommentarerna på barometerns hemsida får man sig lite underhållning för fy vad folk lägger ner energi på något dom inte kan påverka.

Jag tycker det är stongt av dom som har varit ute det senaste dygnet och försökt laga läckan som vi haft. En stor eloge till dom för vädret har inte direkt skrikit värme utan snarara kyla och massa mer snö..

Kanske skulle ut och plumsa lite i snön?? nja.. förkylningen blir väl antagligen inte bättre av det så det får nog vänta till imorn..

Ha en trevlig kväll alla där ute!

sweet

utan vatten men massa snö

Det verkar som vi inte kommer få något vatten på hela dagen.. Vi måste tydligen gå bort till kyrkan för att tappa upp vatten för ledningen har gått av. ALLA NORR OM VASSMOLÖSA är utan vatten!!!! GAH hur ska detta sluta?! jaja det blir ialla fall ingen ansträngade åstadkommande idag med tanke på att det inte går att duscha och bästaste jessi kommer ikväll.. Det ska bli så mysigt!

Andreas är på jobbfest så jag ska agera fyllechaffis.. Jag har nog några gånger att köra igen på honom med tanke på att jag är festprissen i vår familj.. Lillebror har några gånger upp med.. hehe

Nu ska jag göra mig klar för dagen och åka in till stan, julklappar, handla och träffa Malin står först på schemat.. sen ut till pållan. Igår var vi ute i snön och red.. Hon hade så roligt!! Det är så kul när hon visar sin glädje! Mång gånger protesterar hon mest mot all press men igår hade hon såå roligt =jag hade väldigt roligt!

Så ut nu och njut av all snö som faller!

sweet

sista mätningen

Ja då var sista mätningen på kursen gjord. Det gick bra. Det går fortfarande framåt! Känns väldigt skönt. Nu är det 13 cm ner i midjan!!! WII!! Har dock en bit kvar till målet så efter nyår när min förkylning förhoppningsvis är borta blir det till att köra hårt igen!! Har anmält mig till en inspirationskurs till våren, en slags fortsättning till det vi har påbörjat, dock inte bara inriktat på vikt utan mer på välmående och hälsa. Känns toppen att det inte bara faller ur nu utan att man har något att gå tillbaka till.

Nu ska jag återgå till mina kära böcker om autismspektrumtillstånd och sen blir det stallet. Ikväll festar vi loss med cola light och god mat på el greco när vi firar faster! Snart är det jullov!! Ska bli såå skönt med inga måsten utan bara roliga saker! Och när det är över är det inte långt till nästa lov (SOMMARLOVET) 8 hela veckor med bara ledigt ledigt ledigt!! Det är nog ändå det bästa med att vara lärare! Väldigft långa semestrar!

ska se om jag får in en före och efter bild.. om jag hittar några bra.. :)


före


efter


Sweet

tunghäfta

jag ska skriva en uppsats om autism och kommunikation men jag har bara tunghäfta och får inte ur mej någonting.. allt låter skit och blir inte bra.. men men får väl skriva ner det jag har så får jag finslipa det en annan dag.. men jag måste ju få ihop 6 sidor.. hur ska detta gå?? vill ju ha det klart nu!! kanske blir en all-nighter.. vill ju bara vara klar med skiten (får man säga så om något man valt att göra??)

Kvällen sambomys var sååå bästaste kvällen på hur länge som helst!!! Vi var helt ensamma på resturangen och MM åt så han storknade. Han tyckte det var sååå gott och det är allt som räknas!! Annars brukar det vara jag som tycker allt är fantastiskt gott och MM som säger att ja det går ju alltid ner när man är hungrig.

Nu har min älskade gått och lagt sig för att gå upp kl 4 och jobba medan jag ska sitta och plugga plugga plugga!!! Men å andra sidan har jag ju lite sovmorgon imorn med så det ska nog gå ändå..

Vad har ni hittat på kväll??

sweet


motivation

Nu är jag tillbaka efter ett långt blogguppehåll.. Under den här perioden har det varit så otroligt mycket att göra. Vi var i Hbg och på vägen hem lämnades jag av i Växjö för en veckas utbildning i autism. Jag läser på hanvtid och jobbar halvtid nu. Väldigt skönt faktiskt men veckorna i Växjö är väldigt intensiva och man mäsker att man inte är van vid att sitta så mycket längre.. Men det är så sjukt spännande och man får träffa så mycket människor som jobbar med samma sak och har samma problem som en själv.

Samma har det ju varit med vikt-kuren jag har gått. Vännerna där har varit min motivation hela hösten! Dom har varit helt fantastiska. Imorn är sista gången på kursen och det är jättetråkigt! Nu gäller det att jobba med sin egen motiation, boka in sig och gå på flera pass och hålla lågan uppe.. JAG SKA NÅ MITT MÅL!!!

Läste precis en annan blogg där personen i fråga har samma problem som jag.. Det känns lite motiverande att det finns andra som har samma problem.. Har nu gått ner 9 kg och 10 cm i midjan. Har hållit mig där ett tag och det känns bra att jag kan hålla det och inte gå upp iaf men nu vill jag kicka igång det hela igen för att komma ner lite mer. Fast på ett sätt är det ganska skönt att det inte går för fort för då hade jag nog lagt på mig lika snabbt igen just för att min lilla hjärna inte har hajjat vad det hela handlar om. Jag behöver tid för att smälta saker och jag behöver landa i den första etappen innan nästa kan köras igång med. Efter julafton när sllt börjar falla på plats och jag är ledig i ett par veckor ska jag verkligen ta tag i gymmet igen för att kicka igång förbränningen så det bara sprakar om det!

Vad har ni som håller er motiation uppe?

Nu ska jag göra mig fördig för jobbet, efter en timmes plugg och en timmes promenad! Tina upp mina må tår lite igen.. :)

sweet


långresa

Imorgon ska jag ge mig iväg igen ut på dom snöiga vägarna.. Först blir det Rockneby och rida Cassie. Sen blir det underbara helsingborg och massa mys med barnen i Viken! Oj vad vi har saknar hela familjen Paulsson!! Hoppas dom har lika mycket snö som vi så vi kan ut och åka pulka! Anledningen till att vi åker ner så snabbt igen är att MMs farfar fyller 90 år. Fatta 90 år!! Jag hoppas att jag och MM får låva så länge tillsammans! Tänk så mycket dom har upplevt! så roligt!

På söndag när bilen går hemåt småland igen släpper MM mej i Växjö och så blir det hårdplugg en vecka igen. Ska bli såå roligt och givande men samtidigt vet jag att jag kommer bli sjukt trött..

När jag äntligen kommer hem igen laddar vi för att fira våran egen 30-åring!! December är helt fantastisk. Det är fullt ös hela tiden!! Julklapparna har jag inte ens hunnit börja tänka på. Men det blir till att ta tag i efter helgen tror jag.. Tur att min lilla nyckelpiga ska följa med till Växjö.

Får se om jag kan och hinner blogga under min auforiska vecka men datorn får ialla fall följa med som underhållning.. :)

sweet


RSS 2.0